Friday, 12 October 2012

Tutorial : Butang - Butang Twitter


Harini Dyna nak wat tuto. Untuk newbie Twitter, boleh lah tengok tuto ni.. Newbie mcm Ain... Kang nanti DM pon tak tau... 



Kalau tak nampak bukak gambar tu ye.. Nmpk tak button HOME? Yg Dyna dah buat warna merah tu... Yg tu, mcm Wall FB... Suda faham? Senang jer...


Okay, nampak tak yang Dyna dah buat warna kuning? Haa.. Yang tu pulak, kalau korang mention2 ke, korg check situ pon boleh kalau org tu dah balas...  


Yang ni pulak,, nampak tak yg Dyna dah kotakkan warna hijau? Haa.. Yang tu berita2 dari dalam negara dan di luar negara. Kat tepi kiri pulak, nampak tak worldwide trends? Yang tu,, maksudnya, ramai orang tgh kecoh tentang sesuatu perkara. Ikutla perkara apa yang terpapar kat tepi kiri tu.


Nampak tak Dyna kotakkan warna pink tu? Haa.. Yang tu pergi kat profile korang.. Korang boleh tgk tweets korg ke ape ke.. Mcm tu la.


Haa.. Kalau nak tau DM tu ape,, ni la Dyna nak tunjuk... Korang pergi kat ME, yang Dyna dah kotakkan warna biru cair. Then, korang tekan icon yg mcm gear, yg Dyna dah kotakkan warna kuning. Then yg warna merah tu la DM. DM(direct message) tu mcm PM(private message). Ada faham? Okay, yang warna biru tu settings. Dyna tunjuk je kot2 x tau mana button settings. And yang warna hijau lumut tu sign out. 

Ada yang tak faham lagi ke?? Dah okay dah tu Dyna jelaskan kan? Kan kan kan? Hehehe.. Nnti Dyna nak buat banner untuk mummy Dyna utk letak kat blog die... Weeehooo. Okay la, Dyna nak makan. Buhbye...


Suka? Datang Lagi Lah Lain Kali

No comments:

Post a Comment

Orang lelaki boleh ada 4 bini,
Entah2 kahwin 4 sekali,
Alang2 dah datang sini,
Sila2lah komen sekali.