Tuesday, 16 October 2012

Tutorial : Sign Up & How To Play Puzzle Pirates

Hai! Harini Dyna nk wat tuto pasal game Puzzle Pirates ni. Best tau! Haritu Dyna ada ajak Fara main game ni tapi die tak nak. :(((((
Puzzle Pirates tu apa? Nnti korang tgkla ye. KORG KENE BACA SETIAP HURUF YG DYNA TULIS TAU! KALAU X< NNTI X FAHAM!
#Kalau tak nampak gambarnya, click and tengok tau!
Mula - mula, pergi SINI!!!!

#merah : search Puzzle Pirates di kotak search.
#arrow hitam : abaikan. (tersilap buat)
#purple : click Puzzle Pirates(die akan keluar kat situ, jgn click search dulu)


Die akan keluar camni, k? Then, click CREATE YER PIRATE! 
Korang jangan create pirate kat situ dulu tau! Korang download kat computer dulu! Click yang warna merah tu! 

Nnti die automatic download and akan keluar kat bawah tu, yang warna merah! Kalau die tak automatic download, click yang warna biru tu! 
Lepas dah siap download, korang click tu, yang warna merah tu!
Lepas dah click tu, nanti die akan kluar camni. So korang click RUN yang warna merah tu! 
Lepas dah click tu, nanti akan kluar camni. Korang click YES yang warna merah tu.
Sebelum tu die kluar SIGN IN page. So kat OCEAN, korg pilih EMERALD. lpstu korg click arrow kat atas kiri yg suh create pirate. And die akan keluar camni. Yang merah tu korang pilih la nama pirate korang ye. Ynag kotak kuning semua tu korang pilih jugak. Dah siap? Tekan Play Now!
Die akan kluar camni! Bubble percakapan kat atas tu mcm tuto.. 
#ARROW HITAM : pirate korang
#KOTAK HITAM : button CREW ialah group korg bile korg gi keje naik kapal.
#KOTAK PURPLE : button ISLAND menunjukkan korg tgh kat pulau mana
#KOTAK BIRU : button YE menunjukkan
- nama korg
-group korg
- nama kapal 
- notice board tu mcm papan kenyataan
- button GO HOME tu balik rumah la. tp mula2 kite xde rumah tu sbb kite ada kat pulau ni. 
- button SAVE PIRATE tu utk mula2 je(korg click utk save pass and email)
- button GET DOUBLOONS tu korg jgn tekan. 
- button HELP korg tgk la apa yg korg nk tau
- button OPTIONS (settings)
- button LOGOFF (utk logoff)
#KOTAK HIJAU : button BOOTY menunjukkan harta/brg yg korg ada.
#BUTTON AHOY (peraturan tertentu. tgkla die suruh apa)
Kotak warna merah tu korang click and die akan jadi camni, tgk bawah.
akan keluar MAP. kalao nk tutup map pada sesebuah pulau, atas kanan hujung ada letak "Return To Game x" bulat dlmnya x kan? ha, korg click x tu. korg gi la melawat. 
kalau nk gi keje, korg click YE > NOTICE BOARD
Click VOYAGES yang warna merah. Then pilih salah satu drpd PILAGING WITH A CREW yg kotak warna biru. pilih yg kotak warna purple.. pilih satu je! then kene tunggu klu captain kapal tu terima ke tak. klu die terima, kt kanan kluar kt AHOY pastu korg accept la. 
Duit korg ada kt bawah sekali kat kanan. ada dua kan? sebelah kiri(yg tunjuk byk coin) tu duit sen(namanya poes). yg sebelah kanan(yg tunjuk 2 coin je) yg tu mcm duit kertas(namanya doubloons). klu nk dpt duit kertas, kene tukar duit sen kpd kertas. caranya, MAP > BANK > GI KAUNTER > BUY DOUBLOONS > TULIS BIL DUIT KERTAS YG HENDAK DITUKAR > TGK BRP HARGA SEN UTK TUKAR > SIAP! 
Nak beli baju > MAP > TAILOR > PILIH KEDAI MANA > ORDER PRODUCTS > pastu korg tgkla..
pape tak faham? comment ^^ 
SELAMAT MENCUBA YE KENGKAWAN! 

Suka? Datang Lagi Lah Lain Kali

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

Orang lelaki boleh ada 4 bini,
Entah2 kahwin 4 sekali,
Alang2 dah datang sini,
Sila2lah komen sekali.